19 Dezember 2018

Het is bijna zover! Event Park Amsterdam partner, Corendon Village Hotel Amsterdam, plaatst binnenkort een echte Boeing 747 in haar achtertuin! Deze wordt voor verschillende doeleinden ingericht. Zo wordt er o.a. een meetingroom ingebouwd. Nòg een reden om in Event Park Amsterdam te meeten..

Het duurt nog twee maanden voordat de Boeing daadwerkelijk in de hoteltuin te bewonderen zal zijn. Eerst worden de nog bruikbare motoren eraf gehaald en komen er nep-motoren onder te hangen. Het toestel zal in februari gereed zijn voor transport. Daar worden drie nachten voor uitgetrokken.

Oversteken
De Boeing wordt door transportbedrijf Mammoet in z'n geheel over 16 weilanden, meerdere sloten en snelweg A9 naar het hotel getransporteerd. De 747 wordt op een dieplader gehesen en zal naar verwachting in de nacht van 9 op 10 februari de A9 oversteken. Een deel van de  snelweg wordt die nacht voor verkeer afgesloten.

De gepensioneerde Boeing 747 is maar liefst 60 meter breed en de doorgang naar de achtertuin van het Corendon Village Hotel is maar 51 meter breed. Dat wordt nog spannend!

Check de video