11 März 2021

Wij hoeven meeting- en eventplanners niet te vertellen, hoe belangrijk de keuze voor een bepaalde locatie is voor het succes van een evenement. Een enorme balzaal voor een bedrijfsevenement of toch liever een hypermodern congrescentrum, de locatie is bepalend voor de sfeer, de routing, het energieniveau en uitstraling van wat u organiseert.

Bent u op zoek naar een inspirerende locatie voor meer dan 500 personen in de regio Haarlemmermeer? Die uw congres, beurs of bedrijfsevenement nét dat beetje extra beleving kan geven? Binnen het partnernetwerk van Convention Bureau Event Park Amsterdam hebben we drie interessante opties die we graag onder de aandacht brengen.

1. EXPO Haarlemmermeer

De unieke ligging nabij Schiphol Airport, de glazen dakconstructie met zonnepanelen, flexibel in te zetten hallen, de ligging in het natuurgebied ‘De Groene Weelde’ in Vijfhuizen en het enorme buitenterrein maken van EXPO Haarlemmermeer een zeer onderscheidende locatie. De onverwachtse rust tussen de bedrijvigheid van de Randstad en de opvallende architectuur laat het gebouw perfect samenvallen met het weelderige groen van het omliggende natuurgebied. Met een totaaloppervlakte van 24.000 m2 en een flexibele indeling, een auditorium tot 350 personen en 4 nieuwe subzalen, is er ruim plek voor groepen van 50 tot 15.000 personen, voor een beurs, congres of bedrijfsfeest. Ook parkeren is geen probleem want EXPO Haarlemmermeer heeft maar liefst 3.200 eigen parkeerplaatsen.

2. SugarCity Events

SugarCity Events in Halfweg is een oude suikerfabriek, ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende industriële evenementenlocaties van Nederland. Naast de Middenfabriek, De Pulppersloods en De langwerpige Binnenstraat zijn er nog verschillende andere ruimtes die mede dankzij de aanwezigheid van de historische elementen een uniek decor bieden. Voor elk event heeft SugarCity Events een geschikte ruimte. Een origineel trappenstelsel, metershoge authentieke ketels, bakstenen muren of industriële steunpilaren zetten uw boodschap kracht bij. Met een totaaloppervlak van 10.000 m2 aan evenementenruimte zijn de mogelijkheden eindeloos voor groepen van 50 tot 10.000 personen.

3. Arendshoeve “The Garden of Amsterdam”

Organiseer je evenement in een groene en duurzame omgeving nabij de hoofdstad van Nederland en Schiphol Airport. De Arendshoeve - The Garden of Amsterdam is de perfecte locatie voor (zakelijke) evenementen voor groepen van 50 tot 1.000 personen. Door haar inrichting, met een overdaad aan bijzondere kamer- en hangplanten, is de showkas een unieke en verrassende plek om je evenement te organiseren. De ruimte kan, afhankelijk van de grootte en het doel van de bijeenkomst, door middel van verplaatsbare plantenwanden flexibel worden ingedeeld. De locatie beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid voor zowel auto’s als bussen en is eventueel zelfs via het water van Ringvaart Haarlemmermeer bereikbaar.

Bent u door de korte introductie van dit drietal unieke locaties voor grotere events geïnspireerd geraakt en wilt u meer weten? Neem dan vooral contact met ons op. Naast bovenstaande locaties beschikt Convention Bureau Event Park Amsterdam over een groot aanbod aan andere locaties, om uw congres, meeting, feest of bedrijfsevenement (groot of klein!) te organiseren. Voor verdere informatie hierover kunt u een kijkje nemen op de locatiepagina.