30 November 2020

De airport-hotels in de gemeente Haarlemmermeer gaan de komende jaren over van een eigen shuttledienst met dieselbussen naar een gezamenlijke shuttledienst met elektrische bussen. Medio 2024 moet het groene vervoersnetwerk tussen de hotels en de luchthaven volledig operationeel zijn.

Dat hebben Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer en Koninklijke Horeca Haarlemmermeer afgesproken. De drie partijen hebben daar in een intentieverklaring afspraken over gemaakt. 

Normaal gesproken rijden er dagelijks tientallen shuttlebussen tussen Schiphol Plaza en de achttien luchthavenhotels in de regio Haarlemmermeer. Nu heeft elk hotel nog eigen pendelbussen, die vaak nauwelijks bezet rondrijden. De luchthavenhotels zijn bovendien vaak lastig te bereiken met het openbaar vervoer. 

Naast een verbeterde dienstverlening voor hotelgasten en passagiers vermindert een dergelijke dienst ook de verkeers-en parkeerdruk in Haarlemmermeer en Schiphol. Daarnaast neemt ook de uitstoot af. Er wordt een daling van 1.900.000 CO2 per jaar verwacht.

Klik hier voor meer nieuws.