15 mars 2019

Wij gaan maandelijks op de koffie bij één van onze partners. Een kop koffie en een gesprek met 'de mensen achter de organisatie' leidt tenslotte tot leuke en oprechte verhalen. Wat maakt hun organisatie zo geliefd bij gasten en bookers? Wat typeert hen? En wat is hun geheim?

Mijn gespreksgenoten

Ik ben in gesprek met Jasmin Mansoer en Floris-Jan König, respectievelijk sales executive en director of sales van Hyatt Place Amsterdam Airport.

Waarom is het leuk om hier te overnachten?

Heb je wel eens op onze bedden gelegen? Die liggen super comfortabel. En onder onze douche blijf je het liefst heel lang staan. Daarnaast hoeft een gast maar één keer iets te vertellen en we onthouden het. We hebben, naast een goed geheugen, ook een heel goed functionerend CRM-systeem. Kortom, we herkennen onze gasten en laten dat blijken. Daarnaast verrassen we onze gasten graag. Bijvoorbeeld met onze ‘random selected VIP’ actie: willekeurig wordt een gast uitgekozen die een mooie upgrade krijgt. Heel leuk om uit te delen en heel leuk om te ontvangen.

Waarom is het waardevol om hier een evenement te organiseren?

Omdat wij Bella hebben! Bella is één van onze hosts en is zo geliefd dat mensen specifiek om haar vragen. Zij maakt deel uit van ons eventteam. Dit team is heel kordaat: we zijn goed bereikbaar en lossen issues direct op. Óók in the heat of the moment. Iedereen voelt zich enorm verbonden met elkaar en voelt zich verantwoordelijk voor de ervaring die we gezamenlijk meegeven. Wij houden niet van duikgedrag. Daarnaast heb je hier van het begin tot het einde één contactpersoon. Dat houdt de snelheid erin; een booker hoeft immers niet drie keer hetzelfde verhaal te doen. We herkennen niet alleen onze gasten, maar ook onze bookers.    

Beschrijf Hyatt Place Amsterdam Airport in 3 woorden:

  • Persoonlijk
  • Servicegericht
  • Gastherkenning

Wat typeert de mensen die hier werken?

De oprechte glimlach die ze hebben. Mensen werken hier met veel plezier. Dat komt onder andere doordat er een grote bereidheid is om elkaar te helpen; om bij te springen. We voelen ons gewaardeerd. ‘We care for people so they can be their best’ is één van onze pijlers. Zo hebben we waardevolle trainingen en belonen we elkaar op basis van guest recognition en team input.

Wat is de big hairy audacious goal?

We willen dé preferred Meeting & Event locatie zijn in Haarlemmermeer.

Wat is het geheim van Hyatt Place Amsterdam Airport?

De oprechte vibe van de medewerkers. Dit zorgt zowel voor een fijne collegiale beleving als een fijne guest experience

Waarom zijn jullie aangehaakt bij Event Park Amsterdam?

Voor goede ervaringen hoef je niet naar Amsterdam. Sterker nog, je ziet meer van Nederland buiten Amsterdam. Wij zijn aangehaakt omdat we als collectief meer body kunnen geven aan de positionering van ons hotel en de prachtige regio.

Lees meer over Hyatt Place Amsterdam Airport

Interview: Amanda van Diemen, Van Diemen PR