25 février 2021

Iedereen kent de situatie wel; er zijn nieuwe ideeën, producten of oplossingen nodig, maar er komt maar geen schot in de zaak. In dit soort gevallen kan een goede brainstormsessie uitkomst bieden. Een belangrijke succesfactor voor een succesvolle brainstorm is de keuze van een geschikte locatie.

Wij hebben onze partners gevraagd aan welke eisen een goede locatie moet voldoen:

  1. Anders dan normaal

Brainstormen is een creatief proces. De beste locatie bevindt zich daarom buiten het eigen kantoor. Als u dagelijks in dezelfde omgeving zit, raakt u daaraan gewend. Een nieuwe omgeving nodigt uit om buiten de gebaande paden te denken en kan hierdoor helpen in het creatieve proces. 

  1. In de natuur

Het doel van een brainstormsessie is om samen zoveel mogelijk goeie ideeën uit te denken waarmee u antwoorden verzamelt voor uw vraagstuk. De juiste omgeving kan deze creatieve ideeën stimuleren. Zit uw kantoor in een drukke stad of langs de snelweg? Dan kan het prettig zijn een locatie te boeken in de natuur, om tussendoor ook even de benen te kunnen strekken of een leuke activiteit te organiseren. Daarnaast zorgt een rustige omgeving voor rust in het hoofd. “Weg met de werkstress, kom maar door met alle creatieve ideeën!”

  1. Een goede sfeer

Goede ideeën volgen uit een goede sfeer. Uiteraard ligt dit voor een groot deel aan wat u en uw team er zelf van maakt, maar ook de juiste locatie heeft hier invloed op. Het is belangrijk dat uw gasten zich op hun gemak voelen. Een grote, kale ruimte? Of een knusse zaal aan het water? Kies een locatie die bij uw bedrijf past en de deelnemers motiveert.

  1. Faciliteiten

Heeft u op kantoor onvoldoende ruimte om met een grote groep mensen te brainstormen? Dan is het een goed idee om een externe ruimte te boeken. De geschikte locatie moet ook qua faciliteiten aan al uw specifieke wensen kunnen voldoen. Een brainstormsessie organiseren rond lunchtijd? De meeste locaties bieden fantastische cateringfaciliteiten aan. Ook beschikken veel locaties over whiteboards, flip-overs, beamers en andere apparatuur. Zo voorkomt u een hoop technische en logistieke zorgen.

  1. Rust

De ideale brainstormsessie organiseert u in een rustige omgeving. Geen afleiding van harde verkeersgeluiden of geluid van de bovenburen. In een natuurrijke groene locatie vindt u alle rust om te brainstormen over uw vraagstuk. Haarlemmermeer is hiervoor de ideale plek. Convention Bureau Event Park biedt vele bijzondere locaties aan; van een appelboomgaard tot een karakteristiek fort aan het water.

  1. Centrale locatie

Wilt u met relaties van buiten de regio een brainstrom opzetten, of misschien zelfs wel met gasten uit het buitenland? Dan is het ideaal om een centraal gelegen en goed bereikbare locatie te kiezen. Event Park Amsterdam ligt midden in het verkeersknooppunt tussen Amsterdam, Haarlem en Leiden, op slechts enkele minuten van vliegveld Schiphol. 

Convention Bureau Event Park Amsterdam heeft een breed scala aan partnerlocaties, welke aan vrijwel alle hierboven gestelde eisen voldoen. Bekijk hier onze beschikbare locaties.

Heeft u hulp nodig bij een keuze maken? Ons team staat klaar om u te helpen!